Het tijdperk van de traditionele één-oors Bluetooth headset loopt ten einde. Als je er online naar zoekt, dan zie je al snel dat de headsets met één oor van 10 jaar geleden grotendeels naar stereo Bluetooth koptelefoons zijn geëvolueerd, die bijna allemaal microfoons bevatten waarmee je aangenaam kunt bellen. 



De meeste moderne Bluetooth headsets beschikken over microfoons en gespreksbedieningstoetsen. Maar als jij bijvoorbeeld geen koptelefoon tijdens het autorijden wilt dragen, dan kan een traditioneel Bluetooth oordopje toch nog van pas komen.



De juiste Bluetooth headset 

Het uitkiezen van de juiste headset lijkt misschien eenvoudig, maar een belangrijk onderdeel van het succes van een headset die je aanschaft hangt af van hoe het past en aanvoelt. Dit is iets dat sterk van persoon tot persoon kan verschillen, of zelfs van oor tot oor! 



Andere belangrijke factoren zijn onder meer de geluidskwaliteit, het ontwerp, de stijl, de batterijduur en wellicht de mogelijke extra functies.



Bluetooth headsets versus Bluetooth hoofdtelefoons 

Stereo headsets bieden niet alleen de mogelijkheid om naar muziek te luisteren. Je kunt er veelal ook behoorlijk goed mee bellen. Dus als je overweegt om een ​​draadloze koptelefoon te gebruiken, dan heb je wellicht geen apart mono Bluetooth oordopje nodig. 



Maar die stereo headsets zijn wel een stuk groter en zwaarder, en hoewel een over-het-oor koptelefoon geweldig kan zijn voor het luisteren naar oproepen, zijn de uitgaande ruisonderdrukkingsmogelijkheden van hun microfoons mogelijk niet voor zwaar straatlawaai geschikt.



Bluetooth headset voor gaming 

De draadloze technologieën zijn in de loop van de tijd sterk verbeterd. Het is om deze reden nu mogelijk om een ​​geweldige draadloze gamingheadset te kiezen met een latentie die zo laag is dat je geen last meer hebt van een vertraging bij het spelen van je favoriete games. 



Zo’n gaming headset is in wezen gewoon een koptelefoon met ingebouwde microfoon waarmee jij zowel kunt spreken als luisteren, en is absoluut essentieel voor het online gamen. En als jij multiplayer games speelt, dan zorgt een mooi klinkende microfoon er tevens voor dat je teamgenoten en vrienden jou duidelijk kunnen horen. 



En met de Bluetooth connectie kan je zowel verbinding met je smartphone als met je PC maken, wat betekent dat je headsets met Bluetooth als bonus als een on-the-go hoofdtelefoon kunt gebruiken. 



Bekijk ook de uitgebreide Bluetooth gaming headset collectie van i-Mania waarmee je zonder problemen met allerlei kabeltjes heerlijk draadloos van al jouw games en muziek kunt genieten. 



 BLUETOOTH HEADSET



Bronnen: sea.pcmag & rtings