LED ringverlichting werd ooit beschouwd als een zeer gespecialiseerd stuk verlichtingsapparatuur voor fotografen, maar tegenwoordig is een ringverlichting een must voor elke vlogger, make-up artiest, TikTok ster en alsook voor videogesprekken. Een selfie LED ring licht van i-Mania levert namelijk een flatterende, schaduwvrije verlichting, opvallende ronde catchlights in de ogen en is eveneens een uitstekend hulpmiddel voor het opnemen van video of portretten.



Een 18 inch LED ringlicht 

LED ringlampen zijn er bij i-Mania in verschillende maten te verkrijgen. Grote 18 inch LED ringlichten zijn hierbij ideaal voor het maken van portretten in de studio, het fotograferen van producten of het vastleggen van kleine details voor macrofotografie. 



Een grote multifunctionele ringverlichting is ongelooflijk veelzijdig, en bij veel hiervan wordt een accessoire meegeleverd om jouw smartphone er handig op aan te brengen. De meeste grote ringlampen zijn dimbaar of stellen jou in staat om de helderheid te regelen.



Een clip-on ringlicht 

Een clip-on mini ringlicht is daarentegen het meest geschikt om onderweg goed verlichte beelden te maken, inhoud te maken voor Instagram of TikTok. Zo’n selfie ring licht met een kleinere diameter kost doorgaans ook minder geld. Als je make-up video’s, selfies of inhoud voor TikTok wilt maken, dan zal zo’n kleine draagbare LED ring licht van i-Mania je goed van pas komen. 



Een ringverlichting is alsook een geweldige manier om eenvoudig de lichtkwaliteit in een kamer te verbeteren en jou er altijd op je best uit te laten zien. En een ringlicht zorgt ook voor een goede verlichting voor video, omdat het constant licht geeft (dat niet knippert), waardoor het een essentieel element is voor het voltooien van je vlog-setup. 



Als je het op je laptop bevestigt, dan werkt het zelfs zeer goed voor videoconferenties en vergaderingen, omdat het klein genoeg is om in een beperkte ruimte te worden opgesteld, zoals een thuisstudio of op een bureau.



Hoe gebruik je een selfie ring licht? 

  • Plaats de ring verlichting op een statief of op jouw camera om de lichtopstelling op zijn plaats te houden

  • Plaats het licht voor een gelijkmatige lichtverdeling vooraan en in het midden van het onderwerp

  • Pas eventueel de afstand tussen de ringverlichting plus het onderwerp aan om zo de intensiteit van de lichtval te vergroten of te verkleinen.

  • Maak je opname! 

Een LED ringlicht is een krachtig, gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor veel fotografen en videografen. Een ringlicht met een grotere diameter is veel duurder dan de mini variant, maar is wel een veel veelzijdiger hulpmiddel.



Er op je best uitzien! 

Als jij op zoek bent naar een ringverlichting voor enkel videochatten of het maken van inhoud die voornamelijk voor TikTok is bedoeld, dan zal een kleinere clip-on selfie LED ring licht waarschijnlijk al voldoende zijn. Ongeacht de grootte, de beste LED ringverlichting van i-Mania zorgt altijd voor een gelijkmatig, schaduwvrij licht om er zo voor te zorgen dat jij er op jouw best voor de camera uitziet! 



Selfie licht 



Bronnen: popphoto & outdoorphoto