Modetrends komen en gaan, maar spijkerbroeken zijn een kledingstuk dat altijd wel in veel kledingkasten terug te vinden is. Vraag aan een vrouw wat haar favoriete item in haar kast is en het antwoord zal waarschijnlijk een denim spijkerbroek zijn. 



En net toen je dacht dat je onmogelijk nog een spijkerbroek in je overvolle kast zou kunnen passen, komt er een nieuwe manier om je obsessie voor denim te bevredigen: denimaccessoires! Je hebt al een collectie van de beste jeans van dit seizoen in je bezit, maar de collectie van een echte denim lover is uiteraard echt niet compleet zonder de juiste toebehoren! Maar daarover later meer...



Waar komt die denim liefde vandaan? 

De belangrijkste dragers van jeans waren aanvankelijk de goudzoekers in West-Amerika van het midden tot het einde van de 19e eeuw. De stevige denimstof was immers perfect geschikt voor hun fysiek veeleisende werkzaamheden. 



Denim’s vroege leven als werkkledingstof zorgde er dan ook voor dat het heel lang als kleding werd geassocieerd die voor de lagere klassen was gereserveerd. Het werd puur als een noodzaak voor handarbeiders gezien en tot in het begin van de jaren dertig van de vorige eeuw had het deze reputatie nog steeds niet van zich afgeschudt!

 



Dat veranderde echter in de jaren 50, toen de door ons nu zo geliefde jeans al wat succesvol begon te worden dat het haar intrede in films maakte. Dit werd gevolgd door het hippie tijdperk van de jaren 60, waarin de vrije liefde en de daaraan verbonden jeugd de blauwe jeans behoorlijk omarmde: het werd als een vorm van creatieve expressie gezien en de gepersonaliseerd jeans werd alsook erg modieus gevonden.



“Niets komt tussen mij en mijn Calvins” 

Calvin Klein werd in 1976 de eerste ontwerper die een blauwe spijkerbroek op de catwalk liet zien. Slechts vier jaar later speelde een 15-jarige Brooke Shields de hoofdrol in één van de beroemdste en meest provocerende reclameboodschappen van Calvin Klein: “Niets komt tussen mij en mijn Calvins”, waardoor denim op de voorgrond kwam van de geest van elke modeontwerper. 



En ook dit jaar is jeans weer volop in de mode met broeken met een lage taille en tevens de wijde varianten, plus denim shorts en rokjes. Hier bij i-Mania zijn tevens heel hippe denim keukenschorten te vinden!



Denim accessoires 

Denim kan daarnaast evenzo met bijna alles gecombineerd worden. Je kunt daarbij denken aan accessoires die evenzo van denim vervaardigd zijn, zoals denim hoesjes voor je smartphone, denim design horloges, et cetera. 



Of wat dacht je van denim kleding voor je kleintje, waardoor je geliefde kindje of huisdier jouw eigen persoonlijk mode-accessoire wordt! 



Maar de jeans die jij met je meedraagt, hoeft natuurlijk niet beslist met denim vergezeld te worden. Je zou bijvoorbeeld een aantal gestapelde armbanden kunnen dragen, iets wat ook wel arm candy genoemd wordt. Een zonnebril met blauwe reflecterende glazen zijn alsook behoorlijk hip te noemen, plus een bijbehorende blitse handtas zal eveneens een heel modieuze look creëren! 



Haarbanden zijn evenzo een perfecte chique accessoire voor de girly dame. Heb je een slechte haardag? Zet gewoon een schattige hoofdband op, dit tezamen met je favoriete jeans en topje en jij bent er klaar voor om op pad te gaan! 



Mode hoort leuk te zijn, dus wees niet bang om creatief en gedurfd voor de dag te komen bij het uitkiezen van de beste i-Mania accessoires om bij je denim kleding te dragen. 



Denim



Bronnen: o.a. therake, medium & belletag