De oorsprong van strakke kleding zit ergens tussen het rocktijdperk van de jaren 60 en 70 in tot de trends die veel jonge vrouwen van vandaag uitkiezen om te volgen. Het was in de jaren 70 gebruikelijk dat een man flink strakke broeken en overhemden droeg, terwijl ze dit in de huidige samenleving vaak niet meer doen. Maar tegenwoordig vinden vooral de (jonge) dames strakke kleding sexy en aantrekkelijk, zeker als het om hun strakke broek gaat. 



De mode-industrie gebruikt vaak strakke kleding op modellen omdat strakke kleding het lichaam behoorlijk omhelst. Des te meer lichaamsvorm je namelijk kunt zien, des te sexyer het wordt verondersteld te zijn, ervan uitgaande dat er een mooi lichaam is om mee te pronken, of dat er het zelfvertrouwen is om het überhaupt te dragen.



Voelt aan alsof je niets draagt 

Tot op zekere hoogte kan deze nauwsluitende kleding als een getuigenis beschouwd worden van hoe kleding geëvolueerd is. Voordat er spandex/lycra en naaimachines waren, was er enkel de ‘gewone’ stof; dus in die tijd kon men geen nauwsluitende kleding dragen omdat het niet dusdanig vervaardigd kon worden dat het paste zoals het nu is: redelijk krapjes. 



Nu zie je veel vrouwen en meisjes met de bekende leggings of yoga pants rondlopen: dit is inderdaad heel rekbare nauwsluitende kleding die soms aanvoelt alsof je niets draagt. Dat is hoe comfortabel ze zijn om te dragen! Er zullen dan ook weinig vrouwelijke personen zijn die denken dat bijvoorbeeld een rekbare, nauwsluitende yogabroek vreselijk is.



Waarom mannen leggings zo aantrekkelijk vinden 

Bijna iedereen houdt wel van leggings. Zowel de dames als heren vinden deze populaire trend aantrekkelijk. Hoewel elke man anders is en zijn smaak misschien ook anders is, kan er over het algemeen gezegd worden dat leggings een man in het algemeen wel wat opwinden vanwege de manier waarop ze naar een vrouw kijken en wat het over haar zou kunnen zeggen. 



De benen zijn dan ook één van de meest sexy fysieke kenmerken van een vrouw of jongedame. Dames houden ervan om met hun mooie benen te pronken, en de gezonde mannen zien graag vrouwen met mooie benen. Daarom zijn die strakke broeken in dit geval erg handig, omdat ze de dames helpen hun benen op een gracieuze manier te tonen.



De aantrekkingskracht van leggings 

Je kunt dus niet anders dan de aantrekkingskracht van leggings erkennen. Of er nu gewoon in getraind wordt of ze nonchalant gedragen worden om de boodschappen te doen, het is echt een in het oog springend kledingstuk. 



En of het nu naar de sportschool gedragen wordt, als bij het shoppen of een uitstapje met enkele vrienden, er kan altijd wel op gerekend worden dat een legging wordt gedragen om de persoon er goed uit te laten zien. 



Strakke broeken zoals de leggings zijn casual maar sexy. Wat iemands smaak ook is, er kan niet gedacht worden dat een vrouw het er niet mee eens zou zijn dat leggings de beste keuze zijn voor als men het casual wilt houden maar zich toch nog sexy wilt voelen. Plus zelfs de meest damesachtige dame ter wereld heeft soms echt geen zin om zich te moeten verkleden, dus gaan zij ook voor een legging!



Comfortabel en volop combineerbaar 

Leggings zijn niet alleen comfortabel, maar kunnen ook met vrijwel alles gecombineerd worden! Ze zijn daarnaast ook voor vrijwel elke dame of meid behoorlijk vleiend. Vanwege de eenvoudige stijl kan bijna iedereen ze namelijk dragen. Van magere tot welgevormde dames, met leggings kun je er tien keer beter uitzien! 



Het markeert de billen alsook perfect. Dus als er per ongeluk wat platte billen zijn, dan kunnen die leggings die billen wel een beetje opheffen. Leggings hebben verder de neiging om het natuurlijke lichaamsfiguur op de juiste plaatsen te complimenteren. Daarom zijn leggings een goede keuze voor de dames om te dragen. 



Een andere belangrijke reden waarom leggings op dit moment zo trendy zijn, is vanwege de fitnessindustrie. Het valt ook absoluut niet te ontkennen dat deze industrie de leggings zo populair heeft gemaakt. Dus als de heren de dames een stijlvolle legging zien dragen, dan denken ze automatisch ‘ze traint’, of ze vindt dit in ieder geval zo nu en dan leuk om te doen. 



Sommige vrouwen zeggen bovendien dat ze zich door hun ‘atletische kleding’ goed in hun vel voelen. Iedereen weet daarbij natuurlijk wel dat als iets je een goed gevoel geeft en je er goed in uitziet, je dit dan ook moet dragen! Dus kijk ook eens naar die strakke i-Mania broeken om dit heel comfortabel mogelijk te maken! 



 Strakke broeken



Bronnen: fibre2fashion, quora, discover.hubpages, notapowercouple & thetalko