Hoewel de meesten onder ons onszelf allemaal het liefst op een middagje in een kapsalon trakteren om ons zo door een deskundige professional te laten knippen, kan je een hoop geld besparen door dit in plaats van dure kappers (met de hulp van bijvoorbeeld een partner) zelf te doen. i-Mania vertelt je meer en helpt jou verder!



Hoe jij jouw eigen haar kunt knippen 

Maar wat wel of niet te doen bij de creatie van een doe-het-zelf-kapsel. Of wat moet er bij het knippen van jouw eigen haar op je to-do-lijst staan? 



Laten we eerst maar eens stellen, dat als het gaat om het knippen van jouw eigen haar, hier enorm veel bij mis kan gaan. Maar als je de onderstaande ‘doe maar’ en ‘doe maar niet’ tips volgt, dan zou het allemaal goed moeten komen... en zal jij er in een mum van tijd weer (gelijkmatig) geknipt fris uitzien! 



  • Knip je haar in de badkamer. Met een spiegel onder de douche staan is het beste. Vermijd knipwerk op alle mogelijke tapijten!

  • Knip jouw haar niet als het nat is, want als het daarna opdroogt, zal het meer omhoog komen, wat vaak betekent dat je het dan korter knipt dan dat je dat wilde.

  • Knip niet in een rechte lijn over de uiteinden van je haar, want a) je krijgt het nooit echt recht en b) het ziet er al snel te ‘dik’ en blokkerig uit.

  • Knip minder dan je denkt, want je kunt altijd wel wat meer verwijderen, dus knip maar een klein beetje.

Hoe jij jouw haar stap voor stap kunt knippen 

Stap 1 - Zorg ervoor dat je haar droog is. 



Stap 2 - Kam je haar naar beneden zodat je echt kunt zien wat je probeert te verwijderen 



Stap 3 - Verdeel jouw haar in stukken. Maak een middenscheiding van het midden van je hoofd helemaal naar het midden van je nek en ‘splits je haar in tweeën’. Ga vervolgens uit van een sectie vanaf het midden van je hoofd tot aan je oren. Dat levert jou vier secties op. 



Stap 4 - Zodra jij jouw vier secties hebt, breng ze dan helemaal naar voren. 



Stap 5 - Pak je schaar en richt deze omhoog in het haar, zodat je bijna kleine driehoekjes in een kleine hoek knipt. Dit geeft jou een meer gebroken, natuurlijk ogende kniprand. 



Als je krullend of getextureerd haar hebt, kam het dan niet. Laat het zoals het is en pak elke krul op en knip ze afzonderlijk op het oog af. 



Indien jouw haar erg dik is en je probeert hier wat gewicht van te verliezen, gebruik de schaar dan om het uit te dunnen en ga daarmee van de middelste lengtes tot aan de haarpunten naar beneden. Dit zal wat gewicht wegnemen zonder dat het je een blokkerige lijn geeft.



Een extra handje 

Als je nog een extra ‘handje’ kan gebruiken, dan kan je uiteraard ook een hele reeks aan YouTube tutorials doorkauwen om zo enkele basistechnieken voor het knippen te visualiseren. Voor fijne kappers tools kan je overigens altijd wel bij i-Mania terecht. En eh... je weet het wel toch: Als je maar niet je wilde haren kwijt kan raken, gebruik dan eens een andere schaar! 



Haar trimmer



Bronnen: elle