Knock on wood of tewel kloppen op hout is waarschijnlijk één van de meest gebruikte bijgeloven in onze westerse wereld. Het wordt vaak instinctief gebruikt na opscheppen over iets of als we denken dat we het lot hebben verleid.



Miljoenen mensen gebruiken gewoonlijk de uitdrukking ‘even afkloppen’ nadat er iets goeds is gebeurd. Dit is om te voorkomen dat de boze geesten al jouw geluk wegnemen. Want je wilt wel zeker weten dat al die goede dingen bij je blijven.



Het is uiteraard duidelijk dat je dan ook écht hout moet aanraken of op hout moet kloppen terwijl je de zin uitspreekt.



Het ‘even afkloppen’ wordt ook wel toegepast als er gesproken wordt over iets goeds dat in de toekomst kan gebeuren. Dit is om ervoor te zorgen dat al dit goede ook daadwerkelijk waar wordt. Anderen kloppen op hout om te voorkomen dat er iets ergs gaat gebeuren.



De oorsprong van het bijgeloof van kloppen op hout wordt betwist. Er zijn verschillende theorieën beschikbaar.



De boomgeesten eren. Velen geloven dat het toepassen van het kloppen op hout of het aanraken van hout ver teruggaat tot voor de christelijke tijden. Tijdens heidense tijden geloofden mensen absoluut in boomgeesten. Bomen werden dan ook aanbeden.



Het concept dat bomen magische krachten hadden werd algemeen erkend. De dryaden van de bomen zouden de zieken kunnen genezen en zegeningen van geluk kunnen brengen. Maar als jij diezelfde boomnimfen slecht behandelde, konden ze eveneens een einde aan jouw geluk maken...



Het christelijke kruis. Sommigen zeggen dat het christelijke kruis de reden is om hout aan te raken. Dit houten kruis wordt als heilig beschouwd. Tijdens de Middeleeuwen waren de mensen nog veel bijgeloviger. Het houten kruis werd erkend als een vrij effectief middel om boze geesten op afstand te houden.



Monniken, welke kruisen van hout droegen, stonden erom bekend om op het kruis af te tikken om zo kwade geesten die in de mist op de loer lagen van hun weg te houden.



Voor ieder onder ons die alsook een beetje bijgelovig is, biedt i-Mania diverse écht houten cases voor je mobiele telefoon aan. Dit is een uitkomst wanneer je het echt even nodig hebt om iets af te kloppen. Zo’n knock-on-wood-cover is dan ook absoluut een lifesaver!



Indien jij nou niet echt in al die bovennatuurlijke krachten of machten gelooft, dan kan je uiteraard ook gerust voor een van hout patroon voorzien kunststof materiaal hoesje kiezen.



Onthoud echter goed: het negeren van kloppen op hout kan verantwoordelijk zijn voor al het mogelijk onbetamelijk gedrag van het weer op die dag!



Wedden dat i-Mania helpt? Even afkloppen met een houten of wood patroon hoesje van i-Mania.nl doet altijd goed!