Een nieuw huisdier aan jouw gezin toevoegen is altijd een vreugdevolle aangelegenheid en een nieuw aquarium met daarin mooie tropische vissen is daarop zeker geen uitzondering. En met de juiste aquarium supplies van i-Mania hoeft dit allemaal niet eens zo heel ingewikkeld te zijn!



Een goede huisdierkeuze

Vissen zijn ideale huisdieren voor kinderen, want deze huisdiervissen introduceren jouw schoolgaande kinderen niet alleen aan de verantwoordelijkheid van het bezit van huisdieren, maar het opent ook hun wereld voor alle voldoening en plezier die samengaat met de ervaring van een huisdier.



Andere redenen waarom vissen een goede huisdierkeuze zijn, zijn als volgt: vissen zijn fascinerend om naar te kijken en het is erg interessant om er iets over te leren. Ze zijn minder tijdrovend dan veel andere soorten huisdieren zoals honden, katten en zelfs cavia’s. En op zich is een vis alsook een budgetvriendelijk huisdier.



Een aquarium opzetten is een stuk eenvoudiger dan je in eerste instantie zou denken. En zoals bij elke hobby geldt: des te meer je erover weet, des te meer plezier je eraan beleven zult. Wij helpen jou hier met een paar basisprincipes van het aquarium alvast op weg.



Des te groter des te beter

Geloof het of niet, maar grotere aquaria zijn eigenlijk gemakkelijker te onderhouden. Hoe meer water je tot jouw beschikking hebt, hoe gemakkelijker het is om de ‘balans’ in je wateromgeving te behouden. Om deze reden is het aan te raden om te beginnen met een aquarium van minimaal 75 liter.



Locatie

De locatie waar jij het acquarium plaatst maakt meer uit dan je denkt. Kies zeker een plek uit de buurt van direct zonlicht, ramen, verwarming of ventilatieopeningen en gebieden waar veel beweging plaatsvindt.



Acquarium supplies

Maak hier even kennis met de belangrijkste tools voor deze aquahobby. Het waterfilter is het hart van jouw aquarium dat er voor zorgt dat het water schoon en gezond blijft. De luchtpomp voegt een extra boost aan zuurstof toe. Een speciale viskachel is soms essentieel, vooral bij tropische exemplaren, want vissen kunnen hun eigen lichaamswarmte niet produceren, dus vertrouwen ze op de temperatuur van het water en hun waterbaas.



Denk verder aan een thermometer: de ideale gemiddelde temperatuur voor tropische zoetwatervissen is namelijk 25 graden. Verder is er verlichting nodig, want er is gemiddeld 8 tot 12 uur aan aquariumlicht nodig; 10 is ideaal. Verder heb je grind of kiezelsteentjes nodig. Want deze zorgen niet alleen voor een natuurlijke schoonheid, maar het geeft nuttige bacteriën eveneens een plekje om op te leven. Deze bacteriën helpen namelijk bij het afbreken van het afval dat jouw vissen produceren.



Andere accessoires

Een aquarium mooi maken en opvullen met de leukste accessoires is één van de leukste aspecten van het bezitten van een aquarium. Denk hierbij aan het gebruik verschillende kleine, middelgrote en grote planten. Creëer tevens een dramatisch middelpunt met een enkel item, zoals een een coole bubbelende vulkaan van i-Mania. Decoratieve grotten en tunnels geven de vissen daarnaast een plek om zich te verstoppen en om ervoor te zorgen dat ze zich veilig voelen.



Vergeet de vissen zelf niet!

Begin met één soort, een soort die niet al te kostbaar is. Want als je voor het eerst een aquarium opzet, dan wil je er zeker van zijn dat jouw aquarium goed circuleert en dat de apparatuur prima werkt. Vergeet daarnaast ook niet dat alle vissen prima samen moeten kunnen leven. Het is om deze reden altijd goed om dit met jouw plaatselijke visverkoper (de vishandelaar, dus niet die van de lekkerbekken!) te overleggen.



i-Mania verwelkomt jou graag in de wereld van het houden van vissen. Het is leuk, gemakkelijk en leerzaam, plus een aquarium met al zijn supplies is vooral een bijzonder mooie, altijd fascinerende toevoeging aan elk huis of kantoor. Het is voor sommigen zelfs een welkome bron van perfecte live entertainment.



aquarium supplies