Het is geen geheim dat onze omgeving behoorlijk wat invloed heeft op de manier waarop we denken, voelen en handelen. Iedereen verlangt naar een goede gezondheid en voor de meeste mensen geldt dat de ruimte binnen in hun huis de omgeving is waarin ze de meeste tijd doorbrengen. 



Wanneer iedereen het verdient het om een ​​gelukkig en gezond leven te leiden, waarom zou jij dit dus niet gaan proberen door een thuisomgeving te creëren die optimaal is voor de gezondheid? Onderneem zodoende wat stappen om een ​​positieve verandering in jouw leven en in je huis aan te brengen die voor een optimaal gezonde levensstijl zorgen.



Verminder stress en vermoeidheid 

Stress is een grote bepalende factor voor een goede gezondheid, en door deze te verminderen, begin jij je eerste stap op weg naar een gezond leven. Zodra alle beheersbare stressfactoren uit jouw leven verwijderd zijn, kan je een simpele en positievere stap naar een goede gezondheid zetten.



Verminder de rommel 

Een overzichtelijk huis is een overzichtelijke geest. Het is bewezen dat rommel jouw vermogen om te focussen en je vermogen om informatie te verwerken vermindert. Het verminderen van de rommel of het heel goed geordend op te bergen vermindert dit stressniveau binnen in jouw huis.



Natuur 

Haal de magie van Moeder Natuur in huis. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een directe blootstelling aan de natuur de stemming verbetert en stress vermindert. De natuur via kunst na te bootsen heeft al een zeer waardevol effect op de hersenen, maar het is uiteraard beter om fijn in de buitenlucht te gaan wandelen. 



Er zijn ook tal van planten die de lucht binnen aangenaam zuiveren en bijna geen onderhoud vergen. Denk bijvoorbeeld aan de lepelplant (Spathiphyllum), de bamboe palm (Chamaedorea seifrizii) en let op: chrysanten!



Etherische olieverspreider 

Investeren in een etherische olieverspreider kan jouw huis niet alleen lekker laten ruiken, maar ook binnen de stress verminderen. Etherische oliën zoals lavendel en citroen ruiken heerlijk en verhogen de sfeer in huis.



Verlichting 

Kleine veranderingen in de verlichting en temperatuur binnen in jouw huis kunnen direct al een enorme impact hebben op hoe jij je voelt. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat kunstmatige of slechte verlichting een negatief effect op jouw lichaam kan hebben en ervoor kan zorgen dat je eerder op de dag slaperig wordt. 



Voor activiteiten die in de thuisomgeving de gehele dag doorgaan, zou je een ​​stabiel energieniveau willen behouden, Dit kan door grote ramen, open gordijnen en lampen die het daglicht nabootsen te gebruiken. 



Het wordt daarnaast aanbevolen om jouw huis op een optimale kamertemperatuur van ongeveer 21 graden Celcius te houden. Personen die in ruimtes van 19 graden en lager werken, blijken volgens onderzoek meer fouten te maken, aangezien zij zich meer richten op zichzelf warm te houden dan op hun taak.



Voedsel en lichaamsbeweging 

Goed eten en actief blijven zijn uiteraard de twee belangrijkste componenten voor het creëren van een gezond leven. Zodra jij je goed in jouw huis voelt, is het de hoogste tijd om je persoonlijke gezondheid te verbeteren. Je hoeft hiervoor echt niet direct op een dieet te gaan. Eenvoudige veranderingen in huis hebben namelijk al invloed op je dagelijkse gewoonten, zodat gezonder eten ook gemakkelijk is.



Houd altijd gefilterd water beschikbaar 

Gefilterd koud water gebruiksklaar in de koelkast bewaren is een must. Voldoende water drinken heeft namelijk tot op cellulair niveau een grote invloed op jouw gezondheid, en voorkomt tevens dat je niet te veel eet.



Alleen zijn en meditatie 

Wat meer tijd voor jezelf maken lijkt misschien een echte luxe in de huidige ‘ik-heb-geen-tijd-samenleving’, maar het is essentieel voor een uitstekende gezondheid. Door een beetje meer alleen te zijn kunnen jouw hersenen namelijk een poosje loskomen van al het andere om je heen en kan je met jezelf in contact komen. 



Het is bewezen dat als jij je op je gemak voelt met jouw ‘alleen zijn’, het jou bijvoorbeeld kan helpen je creatieve vaardigheden te ontwikkelen en je minder zelfbewust te voelen.



Op weg naar geluk 

Het is bewezen dat geluk en een goede gezondheid samengaan, geluk heeft daarnaast invloed op je gezondheid maar gezondheid heeft ook invloed op jouw geluk. Je huis moet jouw eigen knusse en veilige plek zijn, want dit is hoogstwaarschijnlijk de plek waar je de meeste tijd binnen doorbrengt. 



Door samen met i-Mania positieve veranderingen binnen in jouw huis aan te brengen, kan je lichamelijke gezondheid en alsook jouw humeur daar aangenaam mee verbeterd worden. Dat moet zeker een reden zijn voor een grote smile! 

 



Hanglampen

 

 



Bron: nwphysicians