Zonder verlichting kan jouw tuin soms een zeer donkere en ontoegankelijke ruimte zijn. Wanneer de nachten steeds eerder beginnen te vallen. Is de herfst het ideale moment om na te denken over hoe jij je tuin met i-Mania LED licht wilt verlichten. 

De standaard basis verlichting en wat extra LED lampjes zijn een geweldige en snelle manier om hiermee te beginnen. Maar om deze verlichting echt goed de hele herfst en winter mee te laten gaan, wil je misschien iets stevigers en duurzamer gebruiken. Plus uiteraard specifiek ontworpen voor het gebruik buitenshuis.

Verlicht je planten en bomen 

Als je jouw LED buitenverlichting in de buurt van planten, bomen en struiken plaatst. Dan kun je verbluffende effecten en schaduwen krijgen. 

Zelfs als het ‘s avonds te koud is om in jouw tuin te zitten, zullen deze lampen het hele jaar door een designkenmerk van jouw bomen en planten zijn. Om te voorkomen dat je achter je raam vanuit huis in de duisternis staart, plaats je de lampen rond elk deel van je buitenruimte. Het gebruik van outdoor wandlampen of spots kan ook voor sfeerverlichting zorgen. En al jouw gasten een prachtig uitzicht geven!

Verlicht je oprit en tuinpaden 

Leid aangenaam de weg door jouw tuin door pad- en opritverlichting te gebruiken om iedereen de weg te wijzen. Je kunt gemakkelijk een uniforme look bereiken door een paalverlichting op regelmatige afstanden langs het pad te gebruiken. 

Of van een mooie randverlichting gebruik te maken voor een minder formele uitstraling. Dit kan beide een dramatische look creëren die gastvrij en uitnodigend voor de bezoekers die bij jou thuis langskomen aanvoelt. 

En als je toevallig een trap in jouw tuin hebt, dan kun je deze voor nog meer veiligheid ook van LED lampen voorzien. Want door hier enkele LED lampen te installeren. En ervoor te zorgen dat deze prima zichtbaar zijn zullen er minder snel ongelukken plaatsvinden.

Stem je buitenverlichting op die in je interieur af 

Er is geen reden te noemen waarom jouw interieurontwerp niet in jouw buitenruimte door kan lopen. Zowel je huis als jouwen tuin kunnen dus prima elkaars stijl en ontwerp van verlichting weerspiegelen. Om zo een ​​stijlvol continuerend thema te creëren. 

Je kunt allerlei interessante LED buitenlampen kopen die van hoogwaardige materialen zijn gemaakt. Allemaal speciaal ontworpen om bij jouw designstijl te passen. Welke stijl je daarbij ook zoekt: er zal absoluut een vorm van verlichting zijn die perfect bij je persoonlijke stijl past!

Overdrijf het echter niet! 

Het is belangrijk dat je de lampen in het design en de stijl van jouw tuin installeert. En dat je ervoor zorgt dat je niet zomaar allerlei willekeurige effecten en stijlen samenbrengt. 

Tenzij als je van plan bent om vliegtuigen naar je tuin te leiden, is minder zeker meer als het om het aanbrengen van buitenverlichting gaat. Het gebruik van te veel LED lampen kan een tuin immers overweldigen. Dus zorg ervoor dat je van tevoren goed beslist op welke delen van jouw tuin je de aandacht van het i-Mania LED licht wilt vestigen. 

TUIN LED

Bron: thelightyard