Hier in Nederland consumeren we elke dag weer ongeveer 2,4 koppen koffie per persoon per dag. Dat is omgerekend 260 liter koffie per persoon per jaar! We kunnen dus ook wel stellen dat er heel veel mensen zijn die absoluut verliefd op die koffiebonen zijn! 



Het is een feit dat de koffie die we nuttigen niet alleen om een ​​geweldige smaak of aroma draait. Bijna iedereen is inmiddels wel aan het vermogen ervan gehecht geraakt om ons er met z’n allen mentaal en sociaal door te beïnvloeden. 



Dit zijn de vijf belangrijkste redenen waarom alle koffienerds gewoon niet een dag zonder hun favoriete drankje kunnen leven.



Koffie en het lichaam en de geest 

Elke regelmatige cafeïnedrinker zal toegeven dat koffie zonder meer een positief effect op met name hun mentale prestaties heeft. Het stimuleert het zenuwstelsel en verhoogt de concentratie, alertheid en aandacht. 



Het is alsook wetenschappelijk bewezen dat het beginnen van de dag met een dampende mok koffie ons ​​meer gefocust en klaar maakt voor al die mogelijke uitdagingen die voor ons liggen.



Een welverdiende ‘time-out’ 

Een pauze op je werkdag nemen om jezelf even op te frissen en te ontspannen is uiterst belangrijk. De drukke moderne werkende mens heeft immers steeds minder tijd voor zichzelf. 



Een wandeling van ons bureau voor een kopje koffie maken is voor velen een belangrijk excuus om even een ​​welverdiende pauze te nemen. Dit zal op zijn beurt het geluk en de productiviteit op het werk ten goede komen.



Cultuurliefhebbers 

Het verkennen van het aanbod van een nieuwe stad is voor sommige personen meer op koffie gericht dan we ons in eerste instantie realiseren! Door de beste cafés en restaurants op te zoeken en ervan te genieten, kunnen we ons namelijk subliem in andere culturen inleven. 



In landen zoals Italië en Frankrijk is koffie al eeuwenlang een onvervangbaar onderdeel van hun cultuur. Als je op reis bent, dan is het vinden van trendy coffeeshops in nieuwe gebieden dan ook een absolute must voor iedere koffieliefhebber!



Vol van smaak 

Als het erop aankomt, dan houden we van koffie vanwege de verscheidenheid aan smaken. Er is in dit geval bijna altijd wel iets nieuws om uit te proberen. Van karamel en vanille tot witte chocolade en muntinfusies, de drank vindt zichzelf altijd weer opnieuw uit. 



Dit is ook zeker een reden waarom koffie zo perfect bij elke maaltijd is: als bijgerecht bij jouw lichte lunch of als een aanvulling op het avondeten.



Het zit in de genen! 

Koffie is één van de populairste dranken ter wereld. Daar is schijnbaar nog een interessante reden voor. Wetenschappers hebben namelijk een gen geïdentificeerd dat kan verklaren waarom sommige mensen meer koffie drinken dan anderen. 



Onderzoekers keken naar de genen van meer dan 120.000 mensen die regelmatig koffie dronken en ontdekten zo een overkoepelende trend. De meeste koffiedrinkers delen in veel gevallen een variatie in zes nieuw ontdekte genen, waardoor ze meer kans hebben om cafeïne naar binnen te gieten, legden ze uit!



Zo nu weet je waarom! 

Koffie vormt al bijna duizend jaar het hart van al onze kantoren, huizen en steden. Iemand zei ooit: “koffie ruikt naar versgemalen hemel”. En kabel-Mania geeft ook openhartig toe dat het een grote koffieliefhebber is en biedt daarom vele aan koffie gerelateerde producten aan. Want een dag zonder koffie is... 



Koffie



Bronnen: o.a. office-coffee & food.ndtv