Volgens de Feng Shui, de welbekende oude Chinese filosofie die via wetenschappelijke berekeningen de energiebalans, of chi, in kaart brengt, is de bedroom de belangrijkste kamer in huis. Jawel, we brengen een derde van ons leven slapend in onze slaapkamer door.



Feng Shui in je bedroom 

Daarom is het vooral belangrijk om onze slaapkamers vrij te houden van schadelijke, pathogene of storende invloeden. Het lichaam moet ultiem kunnen herstellen, zodat de geest tot rust kan komen. 



Zelfs de keuze waar onze slaapkamer zich bevindt, speelt een rol bij Feng Shui. Slapen wordt beschouwd als een energiezuinige activiteit, dus de slaapkamer moet zich in een gedeelte van het huis bevinden waar weinig activiteit is. 



Als jij een ochtendmens bent, kies dan voor een kamer in het oosten. Voor avondmensen is een kamer in het westen beter geschikt. De kamer moet, afgezien van het bed, door de zon worden verlicht.



Chi slaapkamer stromen 

Als je eenmaal een geschikte kamer hebt gevonden, is het belangrijk hoe jij jouw kamer inricht. Een stevige muur voor en achter het bed geeft een geborgen gevoel. Het bed mag niet in het verlengde van de deur staan ​​en moet minimaal 1,5 meter van het raam verwijderd zijn. 



Chi stroomt namelijk van de ene opening naar de andere, bijvoorbeeld van de deur naar het raam. Te veel tijd doorbrengen in het midden van deze stroom kan tot gezondheidsproblemen leiden. 



Het is het beste dat stopcontacten, schakelaars, elektronische apparaten en verwarmings- en waterleidingen zich ook niet dicht in de buurt van het bed bevinden (ongeveer een meter afstand is beter). Het is volgens de Chinese geleerden ook het beste als het bed en de matras zo min mogelijk metalen delen hebben (vermijd dus springveren).



Rust en ontspanning 

Als de slaapkamer schoon en goed gestructureerd is, dan straalt het rust uit en wordt het een perfecte plek voor ontspanning. Minder is hier meer. De kamer moet duidelijk gestructureerd zijn, dus geen opslagruimte. 



Grote kamerplanten horen niet in de slaapkamer thuis, zachte muurkleuren wel. Kies voor een kleurenpalet van zacht bruin of zandtinten en wit. Een lichtblauwgrijs helpt de stress van alledag te verzachten. Het resultaat is uiteindelijk een aangenaam klimaat dat voor een diepe en rustgevende slaap garant staat.



Energie in je leven 

Jouw slaapkamer is de enige kamer in jouw leven die de meeste invloed heeft op jouw vermogen om vitaal, gezond, gelukkig en zelfs rijk te zijn! Zorg ervoor dat jouw leven qua energie ook aangenaam in balans is. Doet dit met wat Feng Shui wijsheid en fijne bijpassende chi verrijkende accessoires van i-Mania! 



 

Wandlampen

 



Bronnen: o.a. interismo