Er is een grote groep mensen die het getal 13 als een ongeluksgetal beschouwt en waarbij vrijdag de 13e als de ongelukkigste dag van het jaar wordt beschouwd. Er zijn echter enkele culturen die het getal 13 zien als een symbool van leven, vruchtbaarheid en welvaart zien. Dus is er hier bij i-Mania de tech vraag: hoe zal dit allemaal in de nieuwe iPhone 13 samenkomen?



Vier spiksplinternieuwe iPhones 

We zijn slechts enkele weken verwijderd van de lancering van de 2021 iPhone 13 modellen in september. We weten nog niet precies de debuutdatum voor deze nieuwe iPhones, maar 14 september is de meest waarschijnlijke streefdatum voor dit Apple evenement. 



De iPhone reeks van 2021 zal er waarschijnlijk hetzelfde uitzien als de iPhone reeks van 2020, met vier spiksplinternieuwe apparaten in de 5.4, 6.1 en 6.7 inch schermmaten, waarbij twee van deze iPhones de duurdere ‘Pro’ modellen zijn en de andere twee als goedkopere, meer betaalbare apparaten gepositioneerd zijn.



Diverse aangename verbeteringen 

Er worden geen grote ontwerpwijzigingen verwacht, en de 2021 iPhones zullen bijna zeker dezelfde functies als de 2020 iPhones hebben. Daarentegen zouden we wel op cameraverbeteringen kunnen rekenen, plus alsook een snellere A-serie processor, een nieuwe 5G chip van Qualcomm en een langere batterijduur. 



Daarnaast wordt er alsmede van Apple verwacht dat het 120Hz beeldschermverversingsfrequenties voor de Pro modellen introduceert, waardoor de ProMotion technologie van de iPad Pro zo voor het eerst op de iPhone wordt geïntroduceerd. 



Als het gaat om de verbeterde cameratechnologie, dan suggereren de (online) geruchten dat we de grotere sensor van de iPhone 12 Pro Max nu ook in andere modellen terug zullen zien, dit tezamen met de Sensor-Shift stabilisatie functie voor een nog betere autofocus en beeldstabilisatie.



Dezelfde grootte maar met grotere batterijen 

Volgens andere geruchten zullen de nieuwe iPhones dezelfde grootte als de iPhone 12 modellen hebben, maar zal de dikte ervan naar verwachting met ongeveer 0,26 mm toenemen om zo de grotere achterste cameraeenheid te herbergen. Plus de iPhone 13 modellen zullen vanwege hun grotere batterijen naar verwachting eveneens iets zwaarder zijn. 



De iPhone 13 modellen hebben dus grotere batterijen, iets wat in een langere levensduur van de batterij kan resulteren. De ingebouwde A15 processor zal verdere efficiëntieverbeteringen introduceren. De iPhone 13 Pro modellen zouden volgens bronnen een 15 tot 20 procent lager stroomverbruik hebben om zo de impact op de batterijduur van de displays met een hoge verversingssnelheid te compenseren.



Futuristische iPhone doelen 

Er bestaat al een lange tijd een ontwerpdoel van Apple om een iPhone zonder enige externe poorten of knoppen te introduceren; dit om een heel clean en gestroomlijnd apparaat te bieden. Er waren geruchten dat Apple al in 2021 zo’n iPhone zonder een Lightning aansluitpoort zou introduceren, maar het ziet er niet naar uit dat dit dit jaar nog gaat gebeuren. 



Niet nu, maar verder in de toekomst zou Apple mogelijk eveens een soort opvouwbare iPhone kunnen introduceren, dit op basis van verschillende geruchten en patenten die het bedrijf heeft gepubliceerd. Volgens Bloomberg is Apple al begonnen aan de ontwikkeling van een iPhone met een opvouwbaar display, maar is het uitbrengen van een opvouwbaar toestel nog niet in een directe planning. Volgens een bekende Apple-analist zou er mogelijk pas in 2023 een opvouwbare iPhone kunnen verschijnen.



De ongeluk brengende iPhone 13 

Bij het afwegen van naamopties voor de lancering van de nieuwe iPhone van dit jaar, zou Apple misschien toch een beetje rekening willen houden met een wijdverbreid bijgeloof en daarom het ongeluk brengende nummer 13 te vermijden. 



Een recent onderzoek onthulde namelijk dat bijna 1 op de 5 respondenten (18,3%) de aankoop van een nieuwe Apple telefoon zou weigeren als deze de naam iPhone 13 heeft, simpelweg omdat ze 13 als een ongeluksgetal beschouwen. 



Dus bestaat er zo ook een grote kans dat wanneer het Apple marketing team dit ook gehoord of gelezen heeft de iPhone 13 maar liever de iPhone 12s of 14 noemt. We zullen het binnenkort allemaal weten. Wordt vervolgd zeggen we dan maar! 



IPHONE



Bronnen: o.a. macrumors & marketresearchtelecast