Alle mensen zijn waarschijnbaar weer blij dat ze er in het voorjaar volop met hun mobieltje erop uit mochten gaan, want na een sterke daling in 2020, groeide de wereldwijde verkoop van smartphones aan eindgebruikers in het eerste kwartaal van 2021 met 26%, althans volgens Gartner, Inc. Waarbij de totale wereldwijde verkoop van mobiele telefoons aan eindgebruikers jaar op jaar met 22% groeide.



De Samsung, Apple en Xiaomi top drie 

In dit eerste kwartaal waren Samsung, Apple en Xiaomi de top drie van de wereldwijde smartphone leveranciers die hun respectieve posities in het eerste kwartaal van 2021 handhaafden. Dit op de voet gevolgd door Vivo en OPPO. 



En volgens Canalys, een ander onderzoeksbedrijf, zal de total wereldwijde smartphone verkopen in 2021 met 12 procent groeien, waarbij de 5G telefoons tegen 2022 hun 4G tegenhangers zullen inhalen. 



Hoewel de uitrol van het COVID-19 vaccin en de inkrimping van de infectiegevallen over de hele wereld naar verwachting zullen helpen om wat meer positiviteit op de wereldwijde smartphonemarkt te brengen, wordt er voorspeld dat er knelpunten in de levering van componenten zullen ontstaan die het groeipotentieel tot op zekere hoogte zullen beperken.



Prijsstijging mobieltjes 2e helft 2021 

Het wereldwijde chiptekort heeft tot nu toe nog niet echt veel invloed op de smartphone-industrie gehad, aangezien het evenwicht tussen de vraag en het aanbod schijnbaar bereikt werd. Dit is echter iets dat de komende kwartalen kan veranderen en kan dan evenzo leiden tot een stijging van de gemiddelde verkoopprijs van de smartphones wereldwijd. 



Want de componenten zoals chips en geheugen zullen naar verwachting een prijsstijging krijgen die de smartphone leveranciers ertoe kunnen brengen om te beslissen of ze deze stijging van de kosten zelf willen opvangen of aan de consument gaan doorberekenen. 



Plus de beperking in aanvoer rond LTE chipsets zullen waarschijnlijk ook nog problemen opleveren voor de leveranciers die zich met name op het low-end marktsegment richten.



Wat is dan de beste smartphone die je nu al kunt kopen? 

Er zijn op dit moment zoveel goede mobiele telefoons om uit te kiezen, maar is er ook een winnaar? Welnu, in principe bestaat er niet één perfecte keuze voor iedereen, dus houd hier rekening mee.  De smartphones zijn er namelijk in alle soorten, maten en prijzen. 



Maar we hebben hier desondanks een beknopt lijstje van de beste telefoons die je nu direct kunt aanschaffen!



Apple iPhone 12: de beste alleskunner! 

De reguliere iPhone 12 is voor de meeste mensen de beste smartphone. De iPhone 12 biedt niet alleen een verbeterd ontwerp dat doet denken aan de geliefde iPhone 5 en iPad Pro, maar biedt hetzelfde 6.1 inch Super Retina XDR display als het Pro model.



Samsung Galaxy S21 Ultra: de beste prestaties! 

Als de afmeting noch de prijs een probleem is, dan is de Samsung Galaxy S21 Ultra de beste Android telefoon die jij nu direct kunt kopen. Met een groot 6,8 inch scherm en schijnbaar de beste camera’s die je op een Android mobieltje kunt krijgen, is dit de compromisloze keuze. In sommige gevallen presteren de camera’s zelfs beter dan die van de iPhone 12 Pro Max!



Samsung Galaxy S21: de beste voor jouw gebruiksgemak! 

De Samsung Galaxy S21 en S21 Plus zijn voor velen nog steeds de beste Android smartphones onder de duizend dollar. De Galaxy S21 en S21 Plus zijn in wezen identieke telefoons met drie verschillen: de schermgrootte, batterijgrootte en gebruikte materialen.



OnePlus 9: de beste ultrawide camera mobiel! 

De OnePlus 9 is het goedkopere broertje van de OnePlus 9 Pro. Net als de 9 Pro biedt deze smartphone geweldige prestaties met een ingebouwde Snapdragon 888 processor, het snel 65 Watt bedrade opladen en iets dat vooral de landschapsfotografen zal aanspreken: een geweldige ultrabrede camera! De sensor achter de ultrabrede camera van de OnePlus 9 is namelijk fysiek een stuk groter dan de meeste andere mobieltjes en biedt een wel heel gezonde resolutie van 50 megapixels. 



Er zijn natuurlijk nog veel meer prachtmobielen beschikbaar, die je via i-Mania nog verder kan pimpen. Bij het kiezen van welke smartphone dan ook moet jij in ieder geval rekening houden met de volgende zaken: de bouwkwaliteit en het ontwerp, het gebruiksgemak, plus uiteraard de functies, prestaties en prijs. We wensen jou zo voor de rest van 2021 heel veel mobiel plezier toe! 

https://www.i-mania.nl/ 



SMARTPHONES

Bronnen: gartner, gadgets.ndtv, techadvisor & theverge