Heb jij ooit aan het einde van een lange dag in bed gelegen. En hoe hard je het ook probeerde, je gewoon niet in slaap kon vallen? We hebben dit allemaal wel eens meegemaakt. Was een mogelijke reden voor jouw vertraagde slaap misschien dat je kamer niet helemaal donker genoeg was? Het kan maar zo. 



Het blijkt dat het creëren van een zo donker mogelijke slaapomgeving net zo belangrijk is als het hebben van een comfortabel matras of een paar uitstekende lakens. Het slapen met een oogmasker van i-Mania is in dit geval misschien wel de allerbeste oplossing die jij zoekt. De beste slaapmaskers zijn daarbij degenen die het licht volledig blokkeren en comfortabel voor je ogen voelen.



De slaapkwaliteit en -kwantiteit 

Het is bovendien wetenschappelijk bewezen dat slaapmaskers ons helpen om beter en rustiger te slapen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat zelfs zwak licht van straatlantaarns die door ramen schijnen en die van elektronische apparaten een negatieve invloed op de slaapkwaliteit en -kwantiteit heeft. 



Deze slechte slaapkwaliteit wordt soms zelfs met depressie en angst in verband gebracht. Simpel gezegd is het zo, dat hoe donkerder de slaapomgeving is, hoe beter je slaapt. En natuurlijk, hoe beter je slaapt, hoe beter jij leeft!



De stof en materialen 

Een puur zijden of vergelijkbaar kwaliteitsmasker is vaak de meest geprefereerde keuze voor een slaapmasker. Dit vanwege het feit hoe luxueus zacht die stof aanvoelt. Zijde is trouwens ook een licht van gewicht en extreem ademende stof. Wat een overwinning op zich is als het gaat om alles wat op het gezicht wordt gedragen. 



Katoen en mixen met katoen zijn ook goede materialen voor slaapmaskers. Katoenen oogmaskers zijn stevig, gemakkelijk te wassen en niet duur. Katoen is bovendien ademend, vochtafvoerend en erg handig als je ‘s nachts warm of zweterig wordt. Het helpt je zo de hele nacht lekker koel te blijven. 



Het is bovendien belangrijk om met het materiaal in het masker rekening te houden. Verzwaarde oogmaskers bevatten vaak kleine bolletjes of zaadjes die voor een lichte drukverlichting zorgen. Sommige bevatten zelfs traagschuim, waardoor het masker gewichtloos aanvoelt. Het hangt er uiteindelijk allemaal van af waar je voor wilt gaan.



De stijl 

De stijl van het oogmasker maakt voor sommigen misschien niet zoveel uit als voor anderen. Maar als je toch graag in stijl wilt slapen, dan zijn er bij i-Mania genoeg opties! Want we hebben oogmaskers in verschillende kleuren en patronen. Dus als jij iets wilt dat bij je favoriete pyjama past, of als je gewoon iets eenvoudigs wilt, dan is er hier bij ons wel een geschikt slaapmasker voor jou! 



Uiteindelijk valt het nut van een oogmasker niet te ontkennen. Want het dragen van een oogmasker kan jouw algehele slaapkwaliteit echt helpen verbeteren. Het kan daarnaast een kalmerend effect hebben dat jou kan aanmoedigen om sneller in slaap te vallen. 



Als laatste is een ander voordeel van een oogmasker dat het rustgevend gevoel op het gezicht en de ogen biedt. De zachte druk en het zachte materiaal kunnen voor velen heel ontspannend zijn en bij hen een gevoel van rust opwekken. Dus wordt het voor jou ook niet tijd om met een relaxed i-Mania oogmasker te slapen? 



OOG MASKER

Bronnen: apartmenttherapy & thesleepdoctor