Het schoonmaken van een Apple Watch moet zorgvuldig en in een aantal stappen gebeuren. i-Mania leidt jou hier simpel door de benodigde stappen. Want als jij dacht dat die Apple Watch van je, omdat jij deze keer op keer moeten verwijderen om op te laden, niet echt vies wordt. Dan heb jij dit goed mis. 



Al het vuil, stof, dode huidcellen en zweet verbergt zich immers nog steeds in de spleten van je horloge. En kan in sommige gevallen zelfs de prestaties van je Apple Watch verstoren! Zoals door vuil in de buurt van haar luidspreker. Je kunt jouw Apple Watch in de volgende 5 stappen schoonmaken.



De vereisten 

Wattenstaafjes / schone microvezeldoekjes / schoon water / zacht borsteltje of interdentale rager / een  vuile Apple Watch.



Stap 1. Verwijder de horlogeband 

Begin met het verwijderen van de band op je Apple Watch. Want die wil je het liefst apart reinigen. Om deze band te verwijderen, plaats je het horloge met de voorkant naar beneden op een vlak, schoon oppervlak. 



Druk de ontgrendelingsknoppen van de horlogeband in. Dit zijn de twee knoppen in het midden waar de band het horloge ontmoet. Terwijl jij die ontgrendelingsknoppen ingedrukt houdt, schuif je de band simpel op haar plaats en verwijdert je deze ook volledig.



Stap 2. Verwijder het vuil 

Voer een nauwkeurige inspectie op je Apple Watch uit en zoek naar vuil dat zich op alle moeilijk bereikbare plaatsen heeft opgehoopt. Let vooral goed op in de buurt van de luidspreker, rond de bedieningsknop, de digitale kroon en in de armbandsleuf. 



Probeer het vastzittende vuil met een wattenstaafje uit de spleten van je horloge te verwijderen. Als het vuil niet direct loslaat, dan kun je proberen jouw horloge onder zacht stromend water te houden om het zo los te maken. Gebruik daarbij nooit zeepsop. Geef het wattenstaafje daarna nog een kans. 



Het gebruik van een interdentale rager om de kleine ruimtes op je gadgets schoon te maken is een geweldig idee. Maar enkel op voorwaarde dat jij hier uiterst voorzichtig mee bent. Gebruik ook alleen de zijkanten van zo’n borstel, dus niet de punt. En hoe verleidelijk het ook is: gebruik absoluut geen perslucht om jouw Apple Watch schoon te maken. 



Stap 3. Veeg de Apple Watch aan de voor- en achterkant schoon

Maak een reinigingsdoekje vochtig met schoon water en veeg jouw Apple Watch daarmee aan de voor- en achterkant schoon. Zorg er daarbij voor dat het doekje slechts een beetje vochtig is, door het overtollige water eruit te knijpen. Voordat jij deze op jouw horloge gebruikt. En gebruik geen zeep of ander schoonmaakproducten. Dompel vooral de oudere modellen niet onder om het schoon te maken.



Stap 4. Veeg of was de Apple Watch band 

Zolang je geen leren bandje hebt, kun jij je Apple Watch bandje met dezelfde vochtige doekje afvegen. Of als je het wenst het bandje met milde handzeep wassen. Maar gebruik zeker geen schurende zeep of reinigingsmiddelen. 



Of jij je band nu schoonmaakt of niet, het zal na verloop van tijd en bij herhaald gebruik vervagen of van kleur veranderen. Stoor jij je hieraan of wil je graag een nieuwe look, kijk dan in de i-Mania naar een modieus nieuw Apple Watch bandje. Er zijn veel interessante keuzes beschikbaar. i-Mania biedt bovendien allerlei vervangende parts en accessoires zoals (draadloze) opladers en schermbeschermers.



Stap 5. Droog de horloge met een droge doek af en monteer het weer 

Gebruik een droog en pluisvrij doekje om de schone delen van jouw horloge af te drogen. Voordat jij jouw bandje weer om jouw Apple Watch doet, moet u er uiteraard voor zorgen dat elk gebied op je horloge en armband helemaal droog is. 



Om je Apple Watch weer netjes in elkaar te zetten, plaats jij deze opnieuw met de voorkant naar beneden op een schoon oppervlak. Houdt je de band met de letters en cijfers naar jou toe gericht. En schuif je ze allemaal in de sleuf totdat jij een lichte klik hoort. 



APPLE WATCH

Bron: zdnet