Als het om je wintergarderobe gaat. Dan zou jouw belangrijkste doel moeten zijn om jezelf optimaal tegen koud weer te beschermen. Maar dat betekent gelukkig niet dat je geen plezier met het samenstellen van jouw wintermode kunt hebben!



Geef niet je gevoel voor mode op! 

Want het feit dat het buiten vriest, betekent echt niet dat we collectief ons gevoel voor mode op moeten geven. Het betekent enkel dat we allemaal wat creatiever moeten nadenken als we ons ‘s ochtends voor een winterdag aankleden. 



Je in laagjes aankleden is daarbij een must. Dus ruil je trendy jacks niet direct voor een zware winterjas om totdat dit absoluut noodzakelijk is. Koop zo’n jack gewoon een maatje groter zodat je er simpel een trui en donsvest onder kunt passen! 



Of combineer het met schattige i-Mania mode-accessoires die ook voor extra warmte zorgen, zoals een sjaal van imitatiebont en een hoedje die de warmte aangenaam vasthoudt.



Omarm je innerlijke sneeuwkoningin! 

Zo wordt het, mits je maar voorbereid bent, zelfs tijdens de donkerste en guurste winterdagen heel goed mogelijk om er met een geweldige stijl op uit te gaan. Dus omarm ook je innerlijke sneeuwkoningin en word de winterfashionista waarvoor je geboren bent! 



Hieronder vind je nog een aantal andere i-Mania tips en trucs om je aan te kleden als het buiten behoorlijk koud is.



Draag drie lagen 

Je basislaag kan uit zijdeachtige lingerie bestaan, een coltrui van merinowol en leggings. Dit houdt je warm houden zonder dat jij gaat zweten. Je middelste kledingslaag kan zoiets als een dikke fleecetrui voor isolatie zijn. En de buitenste laag een winterjas of parka, die perfect als een barrière tegen wind, sneeuw en regen dient.



Houd het strak 

Nauwsluitende kleding helpt de afkoeling door de gure wind te voorkomen. Verwissel daarom jeans met wijde pijpen voor skinny jeans. Die helpen ook prima om oversized gebreide truien en dikke laarzen visueel in evenwicht te brengen. Draag ook zeker gevoerde panty’s van fleece of leggings onder rokken en jurken om jouw benen comfortabel warm te houden.



Vermijd katoen 

Katoen is een geweldig, ademend materiaal, maar het houdt ook veel vocht vast. Daardoor is dit materiaal minder ideaal voor winterweer. Draag om deze reden liever een wollen broek, dan eentje van spijkerstof.



Gebruik je muts, handschoenen en sjaal als mode-accessoires 

Als je elke dag dezelfde winterjas draagt, dan kun je deze met verschillende sjaals, mutsen en handschoenen afwisselen. Een kleurrijke muts van kasjmier kan bijvoorbeeld wat extra kleur aan een sombere winterlook toevoegen. Bovendien is het toevoegen van een gewatteerde hoed een gemakkelijke manier om jouw hele lichaam warm te houden.



Kies de juiste kleur voor jou 

Kleuren kunnen een look ook breken of maken. Dus zorg ervoor dat je weet welke stijl je wilt voordat je online gaat winkelen. Als je nog geen winterjas hebt waar je al dol op bent. Ga dan voor neutrale kleuren, zoals zwart, creme, camel of grijs. 

Dit zijn immers tijdloze kleuren die jouw jas veelzijdiger en stijlvoller maken. Maar jij kent jouw eigen garderobe het allerbeste. Dus zorg ervoor dat de kleur die je selecteert de kleur is die bij het grootste deel van je kleren in je kledingkast past. 



De winter is het modeseizoen voor opvallende kleding in stijlvolle laagjes. Fris je klerenkast daarom met allerlei nieuwe winteroutfits en de allernieuwste jurken op! Laat je chique stijl bovendien in de leukste kleding, winterschoenen en accessoires terugkomen. Shop onder meer voor schattige sweaterjurken, jurken met ruches, romantische bloemenjurken, jurken met dierenprints en/of trendy jurken met andere bijzondere motieven. 



Het moeilijkste onderdeel van het dragen van de juiste winteroutfits is om kleding te kiezen die niet alleen comfortabel maar ook stijlvol is. Hoewel het samenstellen van stijlvolle winterlooks een uitdaging lijkt. Kan een fatsoenlijke en eenvoudige selectie van i-Mania outfits jou het hele winterseizoen zowel warm als stijlvol houden! 



Bronnen: masterclass, stylecaster & fjackets

WINTER JAS