Nu de koude dagen voor de deur staan, moeten we nog meer aandacht dan normaal aan ons haar besteden. De winter is immers veel destructiever voor je haar dan de zomer. Het kan onder meer droogheid en gespleten haar veroorzaken. Of je haar er gewoon behoorlijk broos uit laten zien. 



Hoewel bad hair days soms onvermijdelijk zijn, zijn er wel degelijk manieren om te minimaliseren hoe opvallend die dagen kunnen zijn. Dus als jij ook een slechte haardag hebt, maak je dan geen zorgen! Wij van i-Mania hebben een lijst samengesteld met de beste winter haaraccessoires voor je haar. En om je hoofd tegelijkertijd lekker warm te houden.



Muts 

Eén van de allerbeste manieren om je hoofd bij koud weer lekker warm te houden, is door een muts te dragen. Dus moesten wij deze belangrijke winteraccessoire ook zeker als eerste vermelden. Veel mensen houden van effen mutsen in neutrale kleuren zoals donkergrijs. 



Maar de opties zijn echt eindeloos. Investeer zeker in een pluizige muts, kleurrijke (retro) beanie of eentje met een schattige pluizige bobbel er bovenop. Een muts is volgens velen zelfs één van de beste accessoires voor bad hair days!



Pluizige winter hoed 

Over pluizige winter hoeden gesproken... Dit is absoluut één van die haaraccessoires waarin je zeker bij koud weer in moet investeren. Je kunt tegenwoordig zelfs donzige bucket hats krijgen (hierover later iets meer). Dus er is veel meer variatie dan vroeger te vinden (jippie!).



Krantenjongenspet en baret 

De krantenjongenspet en baret zijn, ongeacht het weer, echt modieuze modeartikelen. Het zijn ook bijzondere leuke opties om je hoofd op evenementen warm te houden waar mutsen niet echt geschikt zijn. 



Het winterseizoen is zonder meer het perfecte moment om je haar met een baret te stijlen. Het is gemakkelijk met je alledaagse, casual outfits te combineren. Stijlvol en aantrekkelijk, zal een baret je casual look ook vlot tot trendy en elegant verheffen! 



Deze haaraccessoires hebben ook een beetje formele uitstraling waardoor ze op deze manier net iets veelzijdiger zijn. Ze zorgen er behoorlijk snel voor dat je er echt super stijlvol uitziet. En verbergen bovendien in een handomdraai een kroeshaardag!



Hoofddoek of sjaal 

Hoofddoeken en (winter-) sjaals zijn ook een geweldig winteraccessoire! Dit komt omdat je jouw haren hier lekker veilig onder de stof weg kunt stoppen. Dit is geweldig omdat het als een snel, gemakkelijk beschermend hulpmiddel werkt. Plus het kan zelfs jouw kenmerkende accessoire voor het winterseizoen worden.



Bucket hat 

Als laatste hebben we een wollige bucket hat die je behoorlijk warm en trendy houdt. Deze hoed is de perfecte optie voor als je het proberen om je haar tijdens het winterweer te stylen hebt opgegeven. Of als je graag een leuke look wilt toevoegen. 



Zo’n ‘behaarde’ vissersmuts is zeker geen accessoire waar je spijt van krijgt. Want het biedt een uiterst makkelijke manier om een beetje casual streetwear chic aan elke outfit toe te voegen! 



De juiste haaraccessoires zijn een absolute must-have. Ze zijn zelfs voor elk seizoen een must. Ze zien er niet alleen goed uit. Maar ze kunnen ook super praktisch zijn en in bepaalde situaties echt van pas komen. 



Een hoedje kan bijvoorbeeld voorkomen dat je haar en make-up worden aangetast wanneer het regent of sneeuwt. Met dit in gedachten zal het bovengenoemde lijstje met top winter haaraccessoires om bij guur winterweer te dragen je zeker van dienst zijn. 



Wat je stijl ook is, je zult hier bij i-Mania altijd wel iets leuks in de haaraccessoiretrends voor deze winter vinden. Van sportief tot chic tot Y2K en zeker iets fijns om je hoofd aangenaam warm te houden! 



Bronnen: o.a. allthingshair & femina

WINTER HOED