Elk jaar weer maken miljoenen mensen goede voornemens voor het nieuwe jaar. Dit in de hoop een positieve verandering teweeg te brengen. De kans is groot dat meer dan een paar van de top 10 meest voorkomende resoluties jou al bekend voorkomen: sport meer / verlies wat gewicht / wordt georganiseerder / leer een nieuwe vaardigheid of hobby / leef voluit / Bespaar meer geld of geef minder geld uit / stop met roken / breng meer tijd met familie en vrienden door / reis meer / lees meer. 



Maar als jij niet al deze afgezaagde voornemens wilt toepassen, maar echt een uniek voornemen of voornemens wilt hebben. Dan zijn deze doelen voor het nieuwe jaar ook haalbaar en leuk! 



Focus je op een passie, niet op hoe je eruit ziet. Goede voornemens zijn dus geen uitnodiging om met een dieet of een trainingsplan te beginnen. Maar een mooie herinnering dat een nieuw jaar onze passies een nieuw leven kan inblazen. 



Train om je goed te voelen, niet om slanker te worden. In plaats van door de weegschaal geobsedeerd te raken, obsedeer je liever over hoe geweldig jij je voelt sinds je actiever bent geworden. Cijfers zeggen niet zoveel. 



Stop met roddelen. Wees niet die persoon. Verspreid liever positiviteit. 



Geef één compliment per dag. Je weet het maar nooit. Het kan ervoor zorgen dat die andere persoon zich een stuk beter voelt. 



Leef een hele dag zonder je e-mail op jouw smartphone te checken. Want dit kan echt wel tot morgen wachten. 



Lees één boek per maand. Heb je het nog niet gehoord? Lezen is goed voor je hersenen, het kan stress verminderen en het kan jouw geheugen en concentratie verbeteren. 



Ga ergens heen waar je nog nooit eerder bent geweest. Stap buiten je comfortzone en doe iets gewaagds. Het is goed voor de ziel en dwingt je om nieuwe dingen te leren. 



Zet je smartphone één avond per week uit. Je slaapt toch. Je hebt het dus niet nodig! 

Wordt vrijwilliger. Vrijwilligerswerk is niet alleen goed voor je eigen mentale en fysieke gezondheid. Maar je doet bovendien iets aardigs en onbaatzuchtig voor anderen. 



Schrijf elke avond één ding op waar je dankbaar voor bent. Beëindig jouw dag met dankbaarheid en je zult je zo veel beter voelen als jij je hoofd op je kussen legt. 



Drink meer water. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat je lichaam dit absoluut nodig heeft. 75 procent van ons is chronisch uitgedroogd. Drink dus meer uit je waterfles



Stop met multitasken. Multitasken kan tot geheugenproblemen leiden. Het vermindert niet alleen de grijze massa van onze hersenen, maar het schaadt ook de productiviteit en efficiëntie. En het kan zelfs gevoelens van stress, angst en depressie vergroten. Concentreer je dus op één ding tegelijk. 



Praat vriendelijk tegen jezelf. We streven ernaar aardig voor anderen te zijn, maar bekritiseren onszelf vaak meedogenloos. Houd daar mee op! Denk fijne dingen over jezelf. 



Koop geen dingen die je niet nodig hebt. Dit is immers een slechte gewoonte. We geven graag geld uit. Heb je het echter niet nodig? Koop het dan niet! Kijk liever nog even op i-Mania rond totdat je vindt wat je echt goed gebruiken kan. 



Wees aardig op social media. Laat haat of pesterijen geen motivatie voor interactie op sociale platforms zijn. 



Laat je wrok los. Zou het niet mooi zijn om 2023 met een schone lei te beginnen? Laat al je haat achter. Deze woede is zo 2022! 



Blijf in contact met de mensen die ertoe doen. Zelfs een telefoontje, sms of e-mail kan daarbij een wereld van verschil maken. 



Begin een nieuwe hobby. Doe nieuwe dingen. Laat jezelf in 2023 opbloeien. 



We hebben elk jaar bijna dezelfde goede voornemens voor het nieuwe jaar. Maar houden onszelf hier vervolgens bijna nooit echt aan. Dus waarom zou jij voor 2023 de zaken niet een beetje anders aanpakken en het op een compleet andere wijze proberen? Dus of je nu één van de bovenstaanste nieuwjaarsresolutie kiest of deze allemaal toepast. Wij van i-Mania weten wel zeker dat jij hier een stuk beter van zult worden! 



Bronnen: o.a. parade

style="color: #fd6920" href="https://www.i-mania.nl/buitensport/sport-en-entertainment" target="_blank" > Exercise