Wist jij dat één op de drie foto’s die er tegenwoordig wereldwijd gemaakt worden een selfie is? Ja dit is echt waar! Want selfies zijn nu vrijwel een essentieel onderdeel van ons leven geworden. En documenteren bovendien waar we zijn of hoe we eruit zien. De kans is zelfs groot dat ook jij de afgelopen dagen tenminste één selfie hebt gemaakt!



Waarom een selfie licht belangrijk is 

Als jij je afvraagt waarom social media influencers zo vaak een selfie licht gebruiken? Het antwoord daarvoor is vrij simpel. Dat komt immers omdat dit een mooie, flatteuze en professionele verlichtingssetup geeft. En dit geldt voor zowel de foto’s als video’s die bijvoorbeeld met een telefooncamera zijn gemaakt. 



Maar waarom is de correcte verlichting zo belangrijk bij het maken van een selfie? Welnu, een harde verlichting kan schaduwen op je gezicht werpen waardoor jij er (een stuk) ouder uitziet of je jouw imago naar beneden haalt. Je wilt in dit geval graag helder licht vanuit meerdere hoeken hebben. Om zo eventuele schaduwpartijen weg te nemen.



Hoe jij een standaard selfie ring licht voor je selfies gebruikt 

De perfecte selfie maken is moeilijker dan het lijkt. En dan vooral bij te weinig licht. Met behulp van een i-Mania selfie ring licht kun je jouw opnames flink opfleuren. Zodat je selfies er nooit saai, schimmig, korrelig of onflatteus uitzien! 



Dit zijn een aantal eenvoudige instructies voor het gebruik van een standaard ringlamp. Let echter op: de instructies kunnen afhankelijk van het type ring LED licht dat je hebt variëren. 



Raadpleeg daarom eerst de instructies van jouw ring licht om deze te monteren. Als deze niet met een eigen statief of standaard wordt geleverd. Dan moet je het mogelijk eerst stevig op een afzonderlijke tripod bevestigen. 



Stap 1. Plaats het statief van de selfie ring licht op een stevige ondergrond en pas de hoogte aan. 



Stap 2. Bevestig jouw smartphone aan het middelste deel van de tripod of het statief. Zodat deze volledig door het licht wordt omringd. Het is dan aan jou om het in de portret- of landschapsstand te plaatsen. 



Stap 3. De traditionele manier om een ring licht te gebruiken is door je mobiele telefoon of digitale camera middenin de ring te plaatsen. Maar je kunt uiteraard ook met diverse verlichtingshoeken experimenteren. 



Stap 4. Open je selfie of camera app om daarin de weergave van het licht te testen. En pas indien nodig de hoogte aan. 



Stap 5. Zet de ring verlichting aan en gebruik eventueel haar dimmer om de helderheid aan te passen. 

Stap 5. Maak een selfie opname.



Wees authentiek bij het maken van selfies 

Door (met of zonder een selfie licht) een selfie te maken, kun jij je niet alleen zelfverzekerd voelen. Maar ook een gelukkige en authentieke momentopname van jezelf aan de wereld laten zien. De beste manier om de perfecte selfie te maken, is altijd door gewoon je natuurlijke, authentieke zelf te showen. 



Probeer daarom ook zeker niet een glimlach te forceren, want de meeste mensen kunnen prima zien wanneer je echt gelukkig bent. Bereid je op je professionele selfie voor door naar leuke muziek te luisteren of iets op je mobieltje te bekijken dat je flink aan het lachen maakt. 



Oefen daarnaast diverse krachtige poses, zoals handen op je heupen en jouw kin omhoog. Of doe gewoon lekker gek en maak een aantal absurde oefenfoto’s. En weet je wat het fijne van dit alles is? Je kunt jouw gemaakte foto’s altijd nog tot de beste bewerken. En de rest weggooien… 



Bronnen: o.a. lifewire, shuttertalk & photonix360

SELFIE LICHT