Het seizoen is aangebroken om je favoriete kerstfilms op je i-Mania Android TV box te binge-watchen! Want nu de feestdagen voor de deur staan en het redelijk koud weer is. Is het nu de perfecte tijd om lekker knus met een goede film en wat snacks op de bank te kruipen. 



Hoewel er ook dit seizoen weer tal van nieuwe kerstfilms te zien zijn. Kun je uiteraard veel kerstklassiekers streamen, zoals Elf, A Christmas Story en The Santa Clause. 



Als je naar een luchtige romance op zoek bent, dan staat Netflix vol met originele kerstfilms met je favoriete sterren in de hoofdrol. Maar als je liever voor komische opties wilt gaan. Dan hebben HBO Max, Amazon Prime Video en Disney+ ook een overvloed aan mogelijkheden beschikbaar. 



Lees vooral verder voor een lijst van de beste kerstfilms die jij nu online kunt streamen.



The Christmas Chronicles (Netflix) 

The Christmas Chronicles draait op een waanzinnige energie met een zeer hoog octaangehalte. Van een door Elvis geïnspireerd bluesoptreden in een gevangeniscel met Steven Van Zandt van de E Street Band tot cultische elven die met kettingzagen scènes uit Gremlins naspelen. Je vindt het allemaal! 



En ook al zijn de grappen af en toe een beetje onhandig en gedateerd. Dit bijzondere kerstverhaal heeft het hart desondanks op de juiste plaats en is daardoor ook zeker vrolijke kerstklassieker.



Home Alone (Disney+) 

Verplaats je in de schoenen van Kevin McCallister (gespeeld door Macaulay Culkin), die per ongeluk in het droomhuis van zijn ouders wordt achtergelaten. Om hierin te ontdekken dat zijn territorium wordt binnengevallen. Kevin blijft de vervelende schurken die zijn huis proberen te beroven en de kerst van zijn familie verpesten echter een sluwe stap voor. Home Alone is absoluut een ‘must-see’ kersttraditie voor veel gezinnen. Dus het moet zonder meer op jouw binge lijst staan!



White Christmas (Netflix) 

White Christmas (van Michael Curtiz) is een echt klassiek kerstverhaal te midden van een zee van nieuwe originele Netflix films. De film volgt de beroemde acteurs Bing Crosby en Danny Kaye tijdens hun reizen als een beroemd duo. In opdracht van een oude legervriend komen ze in botsing met een zusterlijke dubbelact met Rosemary Clooney en Judy Haynes… en ze zijn meteen verliefd. De charme van dit Technicolor kerstverhaal ligt in de precies getimede komische optredens met fijne muzikale nummers.



Elf (2003, HBO Max) 

In Elf speelt Will Ferrell de personage Buddy: een mens die op de Noordpool opgroeide. Maar nu naar New York reist om zijn vader (James Caan) te zoeken. Ferrell stort zich met overgave in deze rol, waardoor Buddy’s naïviteit zowel overtuigend als winnend aanvoelt. Maar hij is een malle, vrolijke gek met een simplistische kijk op de wereld. Hij wordt daarbij goed bijgestaan door de prestaties van Zooey Deschanel als Jovie, die al het cynisme van haar personage bij elke scène laat wegsmelten.



The Muppet Christmas Carol (Disney+) 

Met Kermit the Frog als Bob Cratchit en Michael Caine als een onvergetelijke Ebenezer Scrooge. Is The Muppet Christmas Carol misschien wel één van de meest innemende kerstfilms ooit gemaakt. Het is bovendien één van de schattigste Charles Dickens aanpassingen die er bestaan! De film is grappig, leuk en vermakelijk voor alle leeftijden. En houd daarbij zonder meer de diepgaande en essentiële kerstboodschap in gedachten.



A Christmas Carol (1984, Amazon Prime) 

Er zijn bijzonder veel A Christmas Carol varianten te vinden. In deze CBS TV-film speelt George C. Scott de rol van Scrooge. En hij is doet als een chagrijn met grote ogen, gemeen maar met een vleugje zoetheid eronder uitstekend werk. Het is mogelijk dat velen van jullie al ooit op de bank van je grootouders in slaap zijn gevallen tijdens het kijken naar deze film. Maar dat bracht dan zeker een aangenaam, opwarmend en geruststellend dutje. De film is voor velen dan ook als een soort knusse oude deken die jij je maar half herinnert. 



The Nightmare Before Christmas (Disney+) 

Voor degenen onder ons die meer van de gothische zijde van de kersttijd houden, is Tim Burton’s film over Jack Skellington met al haar stop-motion griezeligheid een genot om te zien. Sandy Claws leert Jack en de inwoners van Halloween Town hierin ook eindelijk de ware betekenis van Kerstmis. Wat zelfs voor een gelukkig einde zorgt. De inventiviteit en de rebelse geest van The Nightmare Before Christmas maken het tot een echt unieke kerstklassieker.



Little Women (1994, Amazon Prime) 

De veelgeprezen bewerking van Greta Gerwig uit 2019 verhoogde de zichtbaarheid van eerdere Little Women filmversies van het geliefde verhaal van Louisa May Alcott. Deze verfilming van Little Women benadrukt Jo March’s (Winona Ryder) honger naar onafhankelijkheid, serieus als auteur genomen willen worden en niet alleen vanwege haar schoonheid. Tezamen met onder meer een cast van Kirsten Dunst, Christian Bale, Eric Stoltz, Gabriel Byrne en Susan Sarandon zorgt deze film voor een combinatie van een feministische geest met een warme lofzang op familie en ware liefde. 



Kom ook optimaal in de kerststemming met deze zalige kerstfilms die jij nu op je Smart TV box kunt streamen. Ho Ho Ho… ik stream het maar zo! 



Bronnen: people & vulture