Net als jij werd ik misschien ook een beetje sarcastisch toen ik voor het eerst een telefoon in een dik flip cover zag!Aangezien ze de moderne smartphones steeds dunner en slanker afleveren en ze nu zelfs worden vervaardigd van edele metalen en fijngeslepen plus voorgevormd 2.5D glas, begreep ik echt niet waarom iemand al die schoonheid en het fijn doordachte ontwerp zou willen wegstoppen in een volledig omhullende mobiele lichaamspakking.Maar dit kritische gevoel stopte snel, toen i-Mania mij een paar jaar terug een flip case opstuurde voor mijn unieke telefoon, waarvoor ik elders geen enkel ander soort exemplaar voor kon vinden. Ik voelde toen ik deze om mijn smartphone moest doen, alsof ik een stukje verboden fruit in handen had. Ik plaatste de telefoon vlug in zijn nieuwe flip cover en stopte deze vervolgens in mijn broekzak.Sinds die wellicht noodlottige, maar zeker oogopenende flip ervaring heeft elke telefoon die ik erna in het bezit kreeg een flip case behandeling gekregen. En die flip treatment heeft daarmee zowel het uiterlijk als de functionaliteit van mijn telefoon aanzienlijk verbeterd en ik kan me om deze redenen dan ook niet voorstellen dat ik ooit weer naar een ‘blote’ mobiel terug zal keren!Hier zijn de belangrijkste redenen waarom ik een flip cover man ben geworden en waarom jij ook een ‘flipper’ zou moeten worden:Het vertrouwde gevoel

Iedereen die oud genoeg is om onder meer een ​​auto te besturen, moet zich de vreugde herinneren die jij vroeger kreeg bij het sluiten van de cover van een ECHT boek na het voltooien van de laatste pagina. Of wat dacht je van een school- of notitieboek dichtklappen zodra de schoolbel gaat?Ik kan nu van hetzelfde voldane gevoel genieten nadat ik mijn vriendin met een grappige emoticon via de chat of sms beantwoord heb en ik voldaan mijn mobiele klepje sluit.En daarnaast kan een boos aflopend gesprek met iemand heerlijk beëindigd worden door de klep van de smartphone (hard) dicht te slaan. Net alsof je de deur even dicht mept om zo snel een afrondende rustperiode in te lassen. Althans, op dat moment in je mobiele leven, maar in het hoofd werkt het natuurlijk net even anders...Het ‘uitvoerende’ gevoel

Als Don Draper of de rondborstige Joan Holloway uit de bekende TV-serie Mad Men een smartphone hadden, dan zat die zeker in een leren flip case. Zonder twijfels!En alhoewel ik dat klepje van het telefoon cover voor het eerst als iets overbodigs zag, realiseerde ik me al rap dat niets jou een belangrijker gevoel geeft dan je telefoon dicht te klappen om vervolgens in je borstzak (of handtasje bij de dames) te stoppen. Het voelt namelijk als een heel ‘klein geheimenboekje’ aan waarin alle belangrijke dating of andere gegevens cryptisch in opgeborgen worden, waar alleen jij de baas over bent!Een persoonlijke stijl

Er zijn tegenwoordig zoveel fraaie flip telefoonhoesjes via i-Mania leverbaar, die zoveel beter zijn dan de plakkerige aanvoelende covers die voor het eerst populair voor oude typen mobieltjes leverbaar waren.En ook al blijf ik zelf persoonlijk gecharmeerd van een traditioneel gevormde Crazy Horse of Litchi structuur hoes, er is gelukkig voor iedereen bij i-Mania een eigen flip stijl beschikbaar. Dat kan effen of juist heel kleurrijk zijn en met opbergruimtes voor foto’s, pinpassen en geld... Of misschien liever niet!Plus vergeet ook de bijdehandte varianten met een handig kijkvenster niet, want dan kan je lekker eerst door het raampje koekeloeren om te beoordelen of jij dit digitale portier nu moet openen, of dat jij die stalker voor een dichte deur (lees: klep) laat staan!Wat voor flip man of vrouw jij ook bent: i-Mania levert jou het juiste flip cover voor een prettig ‘geflipt’ leven!