De Kerst staat voor de deur en het is het seizoen van geven... Maar wat geef je dit jaar nou weer aan je dierbaren? Volgens de spraakmakende Nederlandse caberatier Bert Visscher zit geluk in hele grote dingen. Maar volgens andere betweters en eksters zit geluk in glanzende dingen. Zoals een glimmend horloge, ketting of oorbellen die schitteren. Of een blinkend mobieltje en al het andere dat een bling gevoel geeft. 



De feestdagen staan vaak synoniem met het geven van cadeaus, soms zeer kostbare. Want als jij eraan denkt een chique en zeldzaam cadeau te geven. Dan denk je natuurlijk ook snel dat dit de juiste manier is om iemands hart te verwarmen of veroveren. 



Helaas verliezen we zo uit het oog wat het allerbelangrijkste is. Want welke geschenken willen jouw dierbaren nu echt? Is dit een duur elektronisch item of een ander materieel of tastbaar item? Nou, misschien wel. 



Maar de geschenken die wij van i-Mania hieronder opsommen, zijn belangrijker! Deze zijn misschien niet zo leuk om op kerstochtend (of welke andere feestdag je ook viert) te openen. Maar op de lange termijn zullen deze geschenken van jou zeker meer gewaardeerd worden!



Je aanwezigheid 

Dit betekent dat jij er een prioriteit van moet maken om tijd met jouw dierbaren door te brengen. En als ze echt zeer belangrijk zijn: er tijd voor vrijmaken. Dit is het absoluut waard. 



Behalve dat je enkel tijd vrijmaakt, moet je natuurlijk ook echt aanwezig zijn als je tijd met die geliefde personen doorbrengt. Dus ga je zeker niet elke twee minuten je iPhone of ander mobieltje checken. Of andere taken en klusjes te doen terwijl je tijd met ze doorbrengt. Maar heb echt plezier samen door echt aanwezig te zijn!



Jouw liefde 

Dit is misschien een voor de hand liggend geschenk item op de lijst, maar het is te belangrijk om te verdoezelen. Want het is absoluut noodzakelijk dat jij jouw dierbaren vertelt dat ... nou ja, dat je van hen houdt! Doe dit zelfs het liefst zo regelmatig mogelijk. 



Maar het is daarnaast net zo belangrijk, dat je ze daadwerkelijk laat zien dat je van ze houdt. Doe dit elke dag, de hele dag door met jouw acties. Knuffels, intimiteit, glimlachen, lieve dingen voor ze doen, rekening met hun behoeften en gevoelens houden... Want het zijn hier gewoon de kleine dingen die er toe doen!



Een gezonde levensstijl 

Als je kostbare tijd met je geliefde doorbrengt. Probeer dat dan te doen terwijl je van een gezonde en leuke activiteit geniet. Zoals wandelen, sporten, fietsen of joggen, samen een keukenactiviteit doen, enzovoort.



Plus als je samenkomt om te eten, probeer dan gezond voedsel te eten. Maak er de gewoonte van dat een goede gezondheid een onderdeel van jouw levensstijl is. En moedig jouw dierbaren ook aan hetzelfde te doen. Een goede gezondheid brengt immers ook veel geluk!



Jouw steun 

Geloof in een ander. En laat dat vervolgens zien in je woorden en daden. Dat kan een enorm verschil in een gevoel van geluk maken. Doe dit niet alleen bij je kind, maar ook bij de geliefde volwassen in je leven. 



Ondersteun hun dromen, passies en hobby’s. Doe met hen mee. Moedig ze aan. Wees hun beste cheerleader of trouwe fan. En of ze deze dromen nu daadwerkelijk waarmaken of niet, jouw overtuiging is voor hen van onbeperkt belang. 



Deze vier bovenstaande ‘mentale cadeaus’ zijn vaak beste geschenken die jij jouw dierbaren kunt geven. Maar als jij dit graag nog met een blinkend, glanzend of ander i-Mania presentje wilt presenteren. Dan houden we jou natuurlijk niet tegen. Want daar zegt de ontvanger voor een mogelijk dubbel geluk ook geen nee tegen! 



Bron en idee: zenhabits

WINTER HAT