Van welk mobiel besturingssysteem denk jij dat er meer personen overstappen? Van Android naar iOS? Of iOS naar Android? Het antwoord in jouw hoofd kan afhangen van je gevoelens ten opzichte van het besturingssysteem dat jij dagelijks gebruikt in het hoesje dat je meedraagt.



De cijfers welke PC Magazine in augustus verzamelden in een driedaags onderzoek van 2.500 Amerikaanse consumenten via een Google Survey liegen er niet om.



Achttien procent van de smartphone gebruikers die overgestapten op een ander mobiel besturingssysteem gingen van Android naar iOS. Slechts elf procent ging de andere kant op. Er werd niet gevraagd naar een Windows Phone of BlackBerry mobieltje.



Zevenenveertig procent van diegenen die van Android naar iOS zijn verhuisd, zeiden dat hun nieuwe besturingssysteem een betere gebruikerservaring biedt... en Apple zou het daarmee eens kunnen zijn.



Het percentage van degenen die van iOS naar Android ging en daarmee een betere ervaring claimt is dertig procent. Wellicht is het voor hen een grote beloning om met een glimmend nieuw besturingssysteem te kunnen spelen.



Waar de mensen duidelijk een overstap naar Android voelen heeft te maken met de financiële deal zelf: negenentwintig procent zeiden dat de prijzen er beter van waren. Slechts elf procent schakelde van Android over naar iOS en beweerden daarbij dat het hier om een besparing ging.



De meeste ondervraagde personen die een overstap hebben gemaakt of overwegen over te schakelen zeggen dat ze niet geïnteresseerd zijn in de nieuwste release van een smartphone (dit is zesenvijftig procent). Vierendertig procent regelt een nieuw type telefoon wanneer hun contract is afgelopen en zeventien procent schaft enkel een nieuwe telefoon aan wanneer ze per ongeluk het schermpje op hun huidige telefoon breken.



Toen er aan alle respondenten werd gevraagd hoe vaak ze een telefoon moesten vervangen, zei meer dan de helft dat ze enkel een telefoon vervangen wanneer deze stuk gaat.



De keuze van het besturingssysteem om te gebruiken bij de aanschaf van welk type telefoon ook is een zeer persoonlijke keuze voor velen onder ons.



Maar voor iedereen mag het volgende duidelijk zijn: Jouw geliefde (nieuwe) mobiele aanwinst flink koesteren is een ongekend breed fenomeen te noemen. Hoe kan jij dit dan ook niet beter doen dan met een flink behaaglijk en beschermend telefoon hoesje.



En omdat wij hier bij i-Mania wel weten hoe divers de smaak van de consument kan zijn, bieden we vele unieke back cover en compleet omhullende flip hoesjes aan om hen op-en-top gelukkig te maken.



Zaligmakende mobiele bescherming begint dan ook hier bij i-Mania.nl

Met info van sea.pcmag.com mobiel-battle-nieuws