De behoefte aan energie is altijd constant aanwezig en groeit alsmaar verder in de moderne tijd. De beschikbare niet-hernieuwbare energiebronnen die er momenteel gebruikt worden, zullen daardoor naar schatting ook steeds sneller opraken. Sneller dan de tijd die er nodig is om deze aan te vullen. Juist daarom is er een groeiende behoefte aan hernieuwbare energiebronnen en zonne-energie is daarbij een bron die nooit zal opraken zolang we onder de zon leven. Om deze reden behandelen we hier nu interessante gadgets met zonnepaneel.



Verlichting met zonnepaneel

In plaats boven op jouw woning een groot zonnepaneel te plaatsen, kun je ook eenvoudig een lamp of lampen met zonnepaneel als verlichting in je tuin gebruiken. Dit type lampen hebben een mini zonnepaneel dat heel simpel overdag oplaadt, waarna de zonne-verlichting ‘s avonds en ‘s nachts voor verlichting gebruikt kan worden.



Opvouwbaar draagbare module met zonnepaneel

Dit is een soort portabel en persoonlijke elekticiteitsleverancier met een zonne-energie stekker. Het biedt een simpele mogelijkheid voor het aansluiten van allerlei elektronische apparaten. Deze solar oplader kan als een matje uitgevouwen worden om zo een energierijke lading van de zonnestralen op te vangen. En deze zo voor jou in elektriciteit om te zetten. Ze zijn perfect voor het opladen van bijvoorbeeld een laptop, tablet of powerbank. 



Zo heb je (bijna) altijd een perfecte stroomvoorziening voor onderweg, zoals bijvoorbeeld op een camping of midden in de natuur. Dit vooral omdat het bijzonder draagbaar mee te nemen is op een outdoor trip.



Rugzak met zonnepaneel 

Speciale rugzakken op zonne-energie bevatten een klein zonnepaneel aan de voorkant van de tas. Die kun je eenvoudig naar de hemel richten om het zo aan de zon bloot te stellen. Zo’n zonnerugzak is bovendien waterbestendig en kan veelal bij diverse weersomstandighedengebruikt worden. 



Met zo’n rugzak met zonnepaneel kun je onderweg simpel stroom gebruiken. Je kunt er gemakkelijk je smartphone of Bluetooth speaker met accu mee opgeladen.



Andere gadgets die op zonne-energie werken 

Onze moderne technologische vooruitgang zorgt ervoor dat er verscheidene gadgets zijn die op zonne-energie werken. Je hoeft alleen maar in het daglicht met dit apparaat rond te lopen of het ergens in het zonlicht te plaatsen en het laadt zichzelf automatisch op.



Heel handig is bijvoorbeeld een draagbare zonne-energie radio met een smartphone oplader en een LED zaklamp. Dit is ideaal voor als je bijvoorbeeld gaat vissen of je elders in de natuur bevindt. 



In het afgelopen decennium is het gebruik van zonne-energie steeds meer omarmd. Het feit dat het makkelijk toegankelijk is, maakt het ze vrij eenvoudig om te gebruiken. Plus het helpt het streven naar een groenere aarde ook een milieuvriendelijk handje! 



SOLAR PANEL LIGHT

Bronnen: conserve-energy-future & greencoast