Ondanks dat velen zeggen dat een eenvoudig t-shirt gemakkelijk te dragen en leuk om te stylen is, en het zelfs een comeback in de fashion shows maakt, gaat er niets boven een polo shirt!



Van India naar Groot-Brittannië en Frankrijk 

Het polo shirt werd oorspronkelijk aan het eind van de negentiende eeuw in India ontwikkeld om zo te voldoen aan de eisen van recreatieve ruiters, en dan met name voor de sport polo, waar de naam is afgeleid. Dit nieuwe type shirt, dat vervolgens van India naar Groot-Brittannië reisde, werd in de twintigste eeuw steeds populairder als een kledingstuk voor tennis. Het werd hierbij vooral beroemd gemaakt door de Franse kampioen René Lacoste.



Een absolute fashion essential! 

Het polo shirt is vandaag de dag één van die fashion basics die in bijna elke garderobe terug te vinden is. Het is dus zonder twijfel zeker één van de meest populaire en tijdloze essentials in de mode. En zoals iedereen wel weet, wordt het polo shirt tegenwoordig bij veel meer gelegenheden gedragen dan enkel bij sportgelegenheden. 



Dit zogenaamde athleisure shirt wordt tegenwoordig als één van de meest populaire kledingstukken ter wereld beschouwd. En dat is niet voor niets, want het overbrugt immers perfect de kloof tussen het T-shirt en het klassieke overhemd met al z’n knoopjes.



Comfortabel, casual en slim! 

Het is tegelijktijd behoorlijk comfortabel, casual en slim te noemen. En qua stijl is het poloshirt een echte allrounder, want of jij het nou op het kantoor draagt met een lange broek, naar het strand met een korte broek of buiten het werk om met een slobber- of joggingbroek, het is allemaal mogelijk! 



Het poloshirt is een eenvoudig maar tijdloos kledingstuk. Met haar opvallende kraag, knopen en stof kun je het bij elke gelegenheid dragen. Dat is waarom we allemaal zo van het poloshirt houden. Het is vooral populair in tijdloze en universele kleuren zoals wit, zwart en marineblauw, en we zijn onder de indruk van de veelzijdigheid ervan. 



Ze zijn ook bijzonder comfortabel. Ze hebben dankzij hun flexibiliteit veelal een heerlijk relaxte pasvorm en de meeste fabrikanten maken het polo’s van fijn ademend 100% katoen. Ze worden daarnaast meestal in massa geproduceerd waardoor ze lekker betaalbaar blijven. 



De hedendaagse ontwerpers van polo’s bieden ze veelal een breed scala aan personalisatie opties aan, door middel van een hele regenboog aan kleurstalen tot zeer gedetailleerd borduurwerk of patronen.



Je ziet er goed in uit! 

Plus iedereen ziet er bijzonder goed in hen uit! Hoewel je een poloshirt misschien niet als een fashionstatement ziet, laten ze iedereen er zeker wel een beetje beter uitzien dan in een wit t-shirt. 



De meeste moderne werkplekken zorgen voor een ontspannen werkomgeving, wat heel goed met eenpolo shirt. Polo shirts voegen wanneer jij op de werkplek bent eveneens een vleugje klasse en waardigheid aan de algehele uitstraling van het bedrijf toe. Ze tonen modern en trendy. De meeste winkelmedewerkers dragen momenteel een polo shirt, dit in tegenstelling tot een formeel overhemd of blouse... en een stropdas. Je kunt er veelal ook zeker van zijn dat ze blij zijn met het polokleding die ze dragen.



Een sportieve maar elegante musthave! 

Het poloshirt is tegenwoordig bekend als een sportieve maar elegante musthave. In de afgelopen eeuw is dit type shirt dan ook door verschillende stijlbewegingen tot een absoluut stijlicoon verheven. En of het nu gaat om een coole look bij studenten, als een statussymbool voor de hogere klasse, of gewoon als prettige vrijetijds- en werkkleding, het poloshirt zie je overal! 



Zo ook bij i-Mania. Want wij hebben hier allerhande modieuze polo shirts of andere shirts voor jou beschikbaar om je dag in dag uit aangenaam modieus door het leven te gaan! 



SHIRT



Bronnen: o.a. sanvt, uaeshirts & routleys