Ondanks de coronavirus pandemie werken techbedrijven zoals Apple, Sony en Samsung op dit moment gewoon nog lekker verder aan nieuwe smartphones en hopen natuurlijk ook nog steeds dat jij deze aanschaffen zal. 



We zullen zien hoe goed dat in de rest van dit jaar zal werken. De verkoop van mobieltjes daalde volgens onderzoek met minimaal 20% dit jaar. 



Vorig jaar was een fantastisch jaar voor smartphones, maar 2020 ziet er momenteel nog beter uit als alles is gezegd en gedaan, plus in de winkels geïntroduceerd is. We behandelen hier daarom een aantal fraaie exemplaren.



Samsung Galaxy Fold 2 

Samsung is een bedrijf dat erop wedt dat opvouwbare apparaten de toekomst zijn van mobiele gadgets. Het werkt al jarenlang aan opvouwbare schermen, maar de Galaxy Fold, het eerste product  met deze technologie die in februari 2019 onthuld werd kreeg al snel problemen. Dus laten we die maar snel vergeten. 



Samsung zal de Galaxy Fold 2 naar verwachting op 5 augustus tijdens een virtueel evenement onthullen. Deze unieke gadget van Samsung, dat van een telefoon in een tablet verandert, bevat opvallende updates zoals een glazen display in plaats van plastic en een groter intern scherm. 



Sommige geruchten suggereren zelfs dat het met een S-Pen stylus geleverd zal worden, en anderen zeggen dat Samsung naast de duurdere Fold 2 stiekem een goedkopere Fold E of Fold Lite zal introduceren. De verwachte releasedatum is in augustus.



Samsung Galaxy Note 20 

De komst van Samsung’s jaarlijkse mobiele vlaggenschip met een stylus is bij ieder nieuw Note model veelal in augustus. Maar hoe zal dat dit jaar zijn? We zullen het spoedig weten. 



De Note 20 zal waarschijnlijk voortbouwen op de belangrijkste functies van de Galaxy S20: 5G datasnelheden benutten en gebruik maken van een snelle 120Hz schermvernieuwingssnelheid plus fijne camera’s met een behoorlijk hoge resolutie. Hoe deze Note 20 er uiteindelijk ook uit zal zien en onthuld zal worden, de tijd zal het leren.



Apple iPhone 12 

De aankomende iPhone 12, 12 Pro en 12 Max (let op: Apple heeft de precieze naam van de telefoons niet bevestigd) kennen dezelfde leverantieproblemen. In China waren/zijn vanwege de uitbraak veel productiebedrijven gesloten of werken met een beperkte capaciteit, wat uiteraard van invloed kan zijn op de inventaris in september wanneer er doorgaans nieuwe iPhones gelanceerd worden. 



Er zijn overal geruchten over de nieuwe Apple gadgets te vinden, en sommigen beweren hierbij dat de telefoons een radicaal nieuw ontwerp zullen hebben. Maar andere bronnen suggereren dat het waarschijnlijk toch weer op de iPhone 11 en 11 Pro zal lijken. Sommige modellen hebben mogelijk 5G aan boord, en andere niet. De verwachte releasedatum is begin september. 



Sony Xperia Pro 

In februari showde Sony de Xperia Pro al een beetje, een 5G telefoon die op professionele videofilmers gericht is. Dit zou de telefoon kunnen zijn die de iPhone van Apple van zijn videotroon kan stoten. 



Het beschikt over dezelfde drievoudige camera aan de achterkant en ‘Alpha’ camerafuncties als de consumentgerichte Xperia 1 II, en net als zijn broertje biedt het een 6.5 inch, 21: 9 verhouding, 4K OLED scherm, een Qualcomm Snapdragon 865 processor en 8 GB RAM. 



De Pro bevat ook 512 GB opslagruimte en een HDMI / USB3.1 poort voor de uitvoer van de videobeelden. De Pro ondersteunt 5G volledig. Het prijskaartje van de Xperia Pro is nog niet bekend, maar de gadget zal waarschijnlijk wat meer kosten dan de Xperia 1 II. Je kan de Xperia Pro ieder moment verwachten. 



Verder is er altijd wel (per direct) te verwachten dat i-Mania te allen tijde een perfecte ondersteuning zal bieden met mooie accessoires en handige tools om jouw Sony, Apple of Samsung smartphone altijd prima veilig en modern door hun mobiele leven te leiden.



apple


samsung


sony